Ne gyújtsa! Gyűjtse!

A hulladékégetés veszélyeire és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára felhívó kampány zajlik Somogyban. A katasztrófavédők lakossági fórumokon és tanórákon beszélnek arról, hogy a sérülések és a károk megelőzhetők.

A szabályok betartásával, öngondoskodással és tudatos szelektív hulladékgyűjtéssel a tűzesetek, az ebből adódó sérülések és az anyagi károk megelőzhetők.

A lakás- és a kéménytüzek kialakulásában, továbbterjedésében évről-évre közrejátszik a nem megfelelő tüzelés-fűtés. A tapasztalatok szerint gyakran előfordul, hogy a tüzelőberendezésbe nem megfelelő tüzelőanyagot dobnak – a fa mellé műanyagpalackokat, csomagolóanyagokat, régi bútorlapokat, rongyokat – ez pedig a füstelvezetők állapotának rohamos romlását eredményezi, amely nemcsak kéménytüzek kialakulásához, hanem szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet. A ránk leselkedő veszélyekre hívják fel a figyelmet a katasztrófavédelem dolgozói. A Ne gyújtsa! Gyűjtse! című kampány keretében arra is rávilágítják a somogyiak figyelmét, hogy a füstérzékelők alkalmazásával otthonunk tűzbiztonságát tovább növelhetjük. Ezek a készülékek tűz esetén időben, átlagosan egy percen belül jeleznek, segítségükkel a személyi sérülések és a jelentősebb anyagi károk is megelőzhetőek.

 

Megosztás