Prostitúcióra kényszerítette kiskorú barátnőjét a somogyi férfi

Az állkapcsát eltörte, koldulásra és prostitúcióra kényszerítette a nevelőotthonból szökött fiatal lányt egy 24 éves somogyi férfi. A Pécsi Ítélőtábla súlyosbította a büntetését.

A Pécsi Ítélőtábla súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, aki többször bántalmazta, illetve ismerősének alkalmanként pénzért „átadta” barátnőjét. A kiskorú szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerős büntetését a másodfokú bíróság helybenhagyta.

A Somogy megyei településen lakó 24 éves férfi 2020 októberében ismerkedett meg a nevelőotthonban élő kiskorú sértettel, akivel 2021 februárjától szerelmi kapcsolatba került. A sértett a nevelőotthonban nem érezte jól magát, onnan többször a vádlotthoz szökött. A férfi a hozzá érzelmileg kötődő lányt rendszeresen szidalmazta, megütötte, koldulni küldte, majd ellenszolgáltatás fejében szexuális kapcsolat céljából többször „átadta” egyik ismerősének. 2021 júniusában – azon felháborodva, hogy a lány édesanyjához távozott – a sértettet súlyos sérüléseket okozva bántalmazta, jelesül a nyílt utcán eltörte az állkapcsát.

Az esetről korábban mi is beszámoltunk.

A Kaposvári Törvényszék 2022 decemberében a vádlottat kényszerítés, kerítés és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte. A sértett szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerőst gyermekprostitúció kihasználásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év börtönbüntetést szabott ki.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében, az ügyész súlyosítás iránt fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa arra irányult, hogy a másodfokú bíróság a sértettet bántalmazó, szexuális szolgáltatás céljából őt ismerősének felajánló vádlott cselekményét emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének minősítse, és mindkét vádlottat hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélje.

A Pécsi Ítélőtábla – az ügyészi indítvánnyal egyetértve – a mai napon hozott jogerős ítéletével a barátnőjét felajánló elkövető bűnösségét emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében állapította meg, és büntetését 7 év fegyházbüntetésre súlyosította. A társára kiszabott büntetést helybenhagyta – írja közleményében a Pécsi Ítélőtábla.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott elfogását követően, a kiskorú sértett bántalmazásának helyszínén.
A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott elfogását követően, a kiskorú sértett bántalmazásának helyszínén.

Megosztás