Ragasztószalaggal kötözték meg osztálytársukat a somogyi kilencedikesek

Egy somogyi szakiskola tanulója a tanári asztalon talált ragasztószalaggal először a csuklójánál fogva kötözte meg osztálytársát, majd a lábait meg akarta kötözni, de ehhez már a másik vádlott segítsége kellett.

Végül a sértett száját is beragasztották és a padon hagyták a megkötözött áldozatot. A Kaposvári Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmésre elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a tanulókkal szemben.

A vád lényege szerint a fiatalkorúak egy szakiskola 9. osztályos tanulói voltak a tavalyi tanévben, amikor a tanórák közötti szünetben az osztályteremben maradtak a sértett fiúval együtt.

A fiatalabb fiú neheztelt a sértettre, ezért a tanári asztalon lévő erős ragasztószalagot magához vette, majd lefogta a sértett kezeit és csuklóinál elkezdte összeragasztani. A vádlott azonban nem elégedett meg ennyivel, hanem a sértett lábait is meg akarta kötözni, de ekkor már a másik vádlott segítségére volt szüksége a sértett ellenállásának leküzdéséhez. A fiúk végül a sértett száját is beragasztották és a padon hagyták áldozatukat.

A sértettnek rövid időn belül sikerült magát kiszabadítania, de a terheltek cselekménye ettől függetlenül személyi szabadság megsértésének minősül.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás