Somogy az ötödik, ahol legjobban belobbant a járvány

Megvizsgálták megyei bontásban, hogy a második hullám megjelenése óta a koronavírus-fertőzéses esetek milyen arányban jelentek meg 100 ezer lakosra vetítve. Mégsem állunk olyan jól, mint gondoltuk.

Az eddigi összes fertőzést tekintve Somogy még mindig tartja magát a járvánnyal szemben, írtuk néhány napja. Ám az adatokat más szempontból vizsgálva kiderült: a második hullám igencsak elkapta megyénket.

Magyarországot augusztus 27-én érte el a második hullám: ekkor lépett át az aktív fertőzöttek száma az 1000 fölötti tartományba – írta az mfor.hu. Azóta egyre nagyobb számban diagnosztizálnak új fertőzötteket hazánkban, ezzel minden eddigi rekordot megdöntve.

A Piac és Profit pedig kiszámolta, hogy a második hullám kezdete óta hogyan emelkedett a fertőzöttek száma, és ezt a növekményt vizsgálta meg 100 ezer lakosra vetítve. Ilyen szempontból kiemelkedően súlyosnak tűnik a helyzet Budapesten, hiszen itt a második hullámban 64 új eset jutott a mai napig 100 ezer lakosra. Mögötte 29 esettel áll Hajdú-Bihar megye, aztán Pest megye 28, Fejér 23, Veszprém 22, majd a megyék sorában ötödikként Somogy 20 esettel.

A Piac és Profit grafikája
A Piac és Profit grafikája

 

Megosztás