Százhúsznál is többen verseltek az Árpádban

A babócsai általános iskola és a nagyatádi Árpád iskola közösen szervezte meg a VerselŐ című versmondóversenyt. Idén az Árpád iskola adott otthont a megmérettetésnek.

Tavaly Háromfán, idén Nagyatádon rendezték meg Dél-Somogy általános iskolásainak a VerselŐ című versenyt, amelynek a legjobbjai továbbjuthattak a Regösök húrján… elnevezésű versenyre.

A programra végül 134 diák nevezett a környék iskoláiból, egyebek között Barcsról, Darányból, Berzencéről, Csurgóról, de még Mernyéről is jöttek diákok. Néhányan ugyan megbetegedtek, de így is valamivel több, mint 120 fiatal verselt szerdán délután az Árpád iskolában. Őket a szervezők négy csoportba, korosztály szerint osztották be.

A megnyitón Ujvári Tomor, az iskola vezetője beszélt a verseny lebonyolításának rendjéről, majd Maronics Melinda és Hujber Balázs hangolta versekre a diákokat, mert előadták Bertók László Boldogságdal című szerzeményét.

A legjobb versmondók arany, ezüst és bronz oklevelet kaptak a zsűritől, amelyet az Oktatási Hivatal és az iskolák pedagógusai alkottak, továbbá a Kaposvári Pedagógia Központ is osztott ki különdíjakat, és minden résztvevő oklevelet kapott. Amíg a zsűri meghozta a döntését, a szervezők megvendégelték az eredményhirdetésre váró diákokat.

A csatolt fájlban megtalálhatók a minősítések az elmondott verssel és a felkészítőtanárral együtt:

Megosztás