Szlovéniában versenyeztek a nagyatádi dzsúdósok, készülnek a jubileumra

A hétvégén Lendván rendezték meg a 48. Lendva Kupát, amely egy nemzetközi verseny volt. Három nagyatádi versenyző indult, mindhárman éremmel tértek haza. Közben pedig javában zajlik a klub fél évszádos jubileumára meghirdetett verseny szervezése.

Lendván a DIÁK C korosztály képviselte magát a Nagyatádi Judo Club részéről a hétvégén, azaz a 10 és 11 éves nagyatádi növendékek versenyeztek. A három nagyatádi versenyző a saját súlycsoportjában kettő arany- és egy ezüstérmet szervezett. Név szerint

  • Nagy Zalán Zoltán a -29 kg-os kategóriában első helyezést
  • Gergely Natália Viktória a -30 kg-os kategóriában második helyezést
  • Illés Gellért a -50 kg-os kategóriában első helyezést

ért el.

Az elkövetkezendő időszakban a dzsúdósaink magyar kupán, országos rangsorversenyen, a Budapest Kupán, illetve a diákolimpián is szerepelnek majd. Továbbá Nagyatádon regionális rangsorversenyt rendeznek, ugyanis ebben az évben ünnepli 50 éves jubileumát a Nagyatádi Judo Club, amelynek apropóján hirdették meg a versenyt.

– Meglehetősen sok klubot meghívtunk, a dunántúliak többsége és a Budapest környéki csapatok egy része már visszajelzett, hogy érkezni fog – mondta el Botka Gábor, a klub egyik edzője.

A versenyt április 13-án a sportcsarnokban rendezik majd. Előtte nap Harcos Zoltán, a Nagyatádi Judo Club egykori vezetőedzőjének sírjánál tartanak megemlékezést, aki hosszú évek át egyengette a nagyatádi fiatalok útját, és számos magyar bajnoki helyezést ért el velük.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás