Teltház előtt néptáncoltak az ovisok

Mind a hat nagyatádi óvodában elsajátíthatják a táncok alapvető lépéseit a kicsik, három óvodában pedig néptánccsoport is működik. Hétfő délután a kulturális központban, teltház előtt perdültek táncra a legkisebbek.

Olybá tűnik, hogy utánpótlásból nem lesz hiány Nagyatádon, legalábbis ami a néptáncot illeti biztosan nem. Erre nagy hangsúlyt fektetnek a Nagyatádi Óvodák, háromban néptánccsoport is működik.

– A többi óvodákban is fontos szerepet kapnak zenei nevelésük során a népi gyermekjátékok, mondókák és mozgásformák – fogalmazott köszöntőjében Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője. 

– Kolléganőim tiszta szívvel, nagy lelkesedéssel és szakértelemmel végzik a hagyományápolás, a hazai értékek megismerésére nevelés szép feladatait – folytatta a vezető. 

Az egész éves munka megkoronázásaként pedig néptáncgálát rendeznek. 

– Nagy szerencsénkre a tehetségesebb gyermekeink számára nem szűnik meg a folyamat, a Fürjecske néptáncegyesületben folytathatják a megkezdett munkát, miután kikerülnek az óvodai keretek közül. 

A gálát is ők, a Fürjecske legkisebb csoportja, a Pántlika nyitotta meg, őket pedig sorban, mindegyik óvoda csoportja követte. A kulturális központba látogató szülők láthatták a Csillagszem Kikeleti karikázóját, a Gyöngyvirág Így tedd rá, úgy tedd rá táncát, a Hétpettyes a Tiszta szívvel című műsorral készült, a Kelepelő néptánccsoport, akik a Napsugár Óvodából érkeztek egy tavaszi játékfüzért adtak elő, a Nyitnikék csoportja Tavaszi zsongást mutatott be, majd a százszorszépek következtek a Kőrösi-kerepesi körtefával.

Végül pedig mindegyik csoport egyszerre, egy közös tánccal búcsúzott, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség.

Nézzék meg fotógalériánkat.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás