Télűző mulatságon bújtak maskarába a nagyatádiak

Szerdán délután tartották a farsangi felvonulást Nagyatádon. Zenével, tánccal, kiszebáb-égetéssel űzték el a telet a nagyatádiak, továbbá a kulturális központ által meghirdetett jelmezverseny győzteseit is díjazták.

Maskarába bújt emberek színes kavalkádja igyekezett elűzni a telet tegnap Nagyatádon a farsangi felvonuláson. Ha a ragyogóan kék égre nézünk, akkor úgy tűnik, hogy – legalábbis egy időre – sikerült. A jó hangulatról a felvonulást megelőzően Ignácz János gondoskodott, majd mire a nagyatádi fiatalok és idősek felsorakoztak a felvonuláshoz, Kovács Tamás vezetésével fúvósok fújták a talpalávalót.  

A menet visszatérte után a téren táncra perdültek a nagyatádi zumbások, természetesen jelmezben. A népszokás szerint a kiszebáb elégetése a télűzés egyik legfontosabb kelléke, így ez sem maradt ki a programból, hisz ez a babona szerint megszabadítja ez emberek minden bajtól.

A mulatság – immár ismét Ignácz János zenéjére – a kulturális központban folytatódott, ahol kihirdették az online jelmezverseny győzteseit. Az este zsíros kenyérrel, meleg teával és tánccal zárult.

A jelmezverseny győztesei:

Gyerek egyéni:

1. Végvári Barnabás
2. Sárkány Mira Veronika
3. Kis-Lőrinc Inez

Gyerek csoportos:

1. Fillér Panna, Kiskó Vencel, Novics Boglárka, Novics Zalán, Rácz Virág, Steiner Lia
2. Csenei Bella, Garamvölgyi Ákos, Garamvölgyi Noémi, Herr Zorka
3. Czár Barnabás, Czár Dorina, Czár Fanni, Czár Liliána

Felnőtt egyéni:

1. Végvári Nikolett
2. Paládi Zsófia, Laki Bálint
3. Sáringerné Bartus Alice

Felnőtt csoportos:

1. Kocsis család
2. Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület

Közönségdíj nyertesei:

Radák Hédi
KSZC Ady Endre Technikum és Gimnázium pedagógusai

(Fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás