A Dél-Somogy Irodaház elé került Budahelyi Tibor műalkotása

A Faiskola című műalkotás még 1998-ban készült, és nem a Szoborparkban, hanem az oda vezető út mentén volt kiállítva, nevéhez híven körbe ültetve fákkal. Ám a fák mára már megnőttek, részben eltakarták a szobrot, részben pedig a lombokról lehullt eső, hólé is károsította.

Most a szobor a Dél-Somogy Irodaház elé került, miután a kulturális központ munkatársai a „Fogadj örökbe egy szobrot” elnevezésű akció keretében felújították. Az alkotást a Bagó és Társa Kft. kedden helyezte le az új talapzatra.

A szobrot más néven Színes ceruzák címmel is illetik, most, hogy körötte nincsenek fák (bár a ligetes irodaház előtti térre számos facsemete került nemrégiben) talán találóbb is, hisz az élet színessége, és a fekete elem miatt az élet sötét oldala is megjelenik a műalkotásban.

A Munkácsy Mihály- és Ferenczi Béni-díjas szobrász- és éremművész alkotásai az ország számos közterén megtalálhatók, Budapesten több helyen, de Győrben, Dunaújvárosban, Zalaegerszegen is lehet találkozni Budahelyi Tibor műveivel.

A nevezett szobor alkotási folyamatát Durgó Tibor is megörökítette, az erről készült fotók a kamarateremben berendezett kiállításon is láthatók.

Megosztás