Folytatódnak a munkálatok a Jókai utcában

Ma reggel újra megkezdődtek a munkálatok a Jókai utcában. Elsőként kivágják azokat a fákat, amelyeket még decemberben megjelöltek, majd elszállítják a zöldhulladékot, ezt követően pedig a kivágott fák helyére, illetve más helyekre is facsemetéket ültetnek.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, közel négyszáz új fát ültettek és ültetnek a közeljövőben Nagyatádon az Élhető Nagyatád – A városközpont és a Jókai lakótelep fenntartható és környezettudatos megújítása projekt kapcsán. Ennek az első ütemét már korábban elvégezték a szakemberek, decemberben csaknem 150 fát ültettek a Jókai és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban.

Kedden reggel újra megkezdődött a munka, a Jókai utcában kezdték kivágni a korábban megjelölt fákat, hogy a helyükre, és más helyekre is újak kerüljenek. A kivágásra ítélt fák kijelölésénél szempont volt az értékes fák megőrzése, azoknak a megfelelő élettér biztosítása, ám vannak olyanok, amelyeket már nem lehet megmenteni, illetve balesetveszélyesek.

A decemberben elkezdett első ütemmel együtt összesen közel 90 fát vágtak és vágnak ki a városban. A kivitelező ennél többet szeretett volna – 110 darabot -, ám az önkormányzat nem mindegyik fa kivágásába egyezett bele.

Vajai András, a kivitelezést végző Novitas-Invest Kft. műszaki igazgatója elmondta, hogy a következő időszakban – a fakivágások és a zöldhulladék elszállítását követően – folytatják az ültetéseket is. Elmondta: ahogy az időjárás engedi, illetve a faiskolák úgy ítélik meg, hogy már megfelelő gyökérzettel rendelkeznek a csemeték, akkor az ültetéseket is folytatják. Hozzátette, hogy nemcsak a kivágott fák helyére, hanem más helyekre is csemetéket telepítenek.

Megosztás