2021. Április 18, Vasárnap
Andrea, Ilma napja

Orbán: a bölcsődék még nyitva maradhatnak Szerző: Katona József | 2021-03-05 08:27:00 | Címkék: intézkedés, járvány, orbán viktor, hazai

Nőnapon még a virágboltok is. Mindenkire kiterjesztik a bértámogatást, akit érint most a zárás, elengedik a katát és kiterjesztik az adókedvezményeket - jelentette be ma reggel a miniszterelnök.

A kormányfő m reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a járvány harmadik hulláma miatt hamarosan 15-20 ezerre is felmehet azoknak a száma, akiket kórházban kell ápolni. Az egészségügyi szakembereket kirendelésekkel pótolják, a kórházak között is átmozgatnak, valamint bevonják a rezidenseket és végzős orvostanhallgatókat az ellátásba. Sőt, a magánegészségügyben dolgozókat is bevonhatják.

Orbán Viktor elismerte, hogy vannak hibák az oltás megszervezésében: sokan tévesen kaptak értesítést, ill. a lakóhelyüktől messzire hívták be őket. Azt mondta, már leállították a rendszert, és egy operatív csoport már dolgozik a megoldáson. 

"Ami az élethez kell, annak kell mennie", fogalmazott, az állami és önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségeket bérlőknek márciusra elengedik a bérleti díjat. Kiterjesztik az adókedvezményeket, és elengedik a katát. A virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, utána be kell zárniuk.

Orbán Viktor tervei szerint áprilisra 2,4 millió beoltott embert lesz, július elejére pedig 8 millió feletti számot szeretne.

Vissza az előző oldalra