Készül a Malomárok hídja

Csütörtökön már használhatják a nagyatádiak az új hidat, amelyet a szakemberek hétfőn kezdtek el felépíteni a Malomárok felett. Képeken mutatjuk meg a híd építését.

Kedden már a padozatot készítették a szakemberek a Malomárok újonnan megépített hídján, miután a tegnapi nap folyamán elkezdték felépíteni a hídszerkezetet, amelyet daruval emeltek be a betonpillérek tartótüskéire. Miután teljesen elkészült a hídszerkezet, lefestik, ezt követően pedig a nagyatádiak újra átkelhetnek a Malomárok felett Henész és a városközpont között. A híd fontos gyalogos és kerékpáros összeköttetést biztosít a két terület között.

A Malomárok feletti korábbi hidat néhány évvel ezelőtt az áradás vitte el, az új híd pedig megrongálódott, használhatatlanná vált, leszakadt. Ezt követően az önkormányzat – egyeztetve a szakemberekkel – úgy döntött, hogy megrongálódott hidat építik újra, más, erősebb és tartósabb faanyag felhasználásával. A beruházásra szánt hétmillió forintot az önkormányzat saját forrásból biztosította. A hidat a Monok-Tető Kft készíti.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás