Megfenyegette a gyámügyeseket, mert feleségül akart venni egy kiskorú lányt

De nemcsak ez volt a probléma, hanem az is, hogy korábban a marcali buszmegállóban vert egy meg egy embert, egy másikat pedig az utcán azért, mert az rászólt, hogy egy kicsit halkítsa le a zenét.

Egy huszonéves, büntetett előéletű férfi ellen emeltek vádat Somogyban. A férfi már többször összetűzésbe került a törvénnyel, a fiatalkora egy részét fogházban, a felnőttkora egy részét pedig börtönbe töltötte.

Az eset leírása alapján azonban úgy tűnik, hogy egyik büntetés sem volt rá különösebben nevelő és elrettentő hatással. A szabadulását követően először tavaly januárban vert és rugdosott meg egy férfit a marcali buszállomáson. Történt ugyanis, hogy a vádlott úgy érezte, hogy a buszállomáson várakozó férfi tiszteletlenül bánt a vádlott szerelmével, ezért úgy gondolta, ha megüti és megrugdalja, akkor a vélt tiszteletlenség is nyomban megszűnik.

Ezt követően azért vert meg az utcán egy férfit, mert az megkérte, hogy egy kicsit halkítsa le a zenét. Ugyanezt a férfit még egyszer megtámadta, akkor pedig azért, mert a tudomására jutott, hogy az utcán megvert ember felkereste a rendőrséget. Ekkor az utcán megvert ember bemenekült egy szociális intézménybe, ahol a segítségére siető családsegítő megpróbálta lecsitítani a fenyegetőző vádlottat, aki nemhogy nem nyugodott le, még életveszélyesen meg is fenyegette a békére törekvő családsegítőt.

A vádlott a későbbiekben sem lépett a feltétlen jószándék útjára, mert amikor kiderült, hogy a gyámügy elrendelte a kiskorú barátnőjének nevelésbe vételét, akkor többször bement megfenyegetni a gyámügyeseket, ezzel próbálva elérni, hogy szüntessék meg a gyermekvédelmi intézkedést, illetve ezzel egyidejűleg azt is kérte, hogy engedélyezzék neki, hogy a kiskorú lánnyal házasságot kössön.

Végül az ámokfutásnak a marcali nyomozók tavaly szeptemberben vetettek véget, a férfit pedig ügyészi indítványra letartóztatták. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a különös visszaesőnek minősülő férfit ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyektől.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás