Eredeti patináját megőrizve szépül az egykori iskolaépület

A vizesblokkokat csempézik, vakolnak, és elkezdték kicserélni a homlokzat nyílászáróit. A kivitelező szeretné az idén befejezni a város jellegzetes épületének felújítását.

Az 1902-ben épült, Széchenyi tér 25. szám alatt lévő egykori iskolaépület felújítása a Zöld város program része. A patinás létesítmény homlokzatát eredeti állapotában őrzik meg, ahogy a kovácsoltvaslépcsőt is, a kapu, a faajtók és -ablakok szintén eredeti formájúak lesznek. Egy 150 négyzetméteres díszterem is helyet kap benne. Mellette nyolc közforgalmú parkoló fog épülni.

A gépészet alépítményei már elkészültek, és a lift is a helyén van. Jelenleg a vizesblokkok csempézése, a vakolás és a homlokzati nyílászárók cseréje zajlik – tájékoztatott a munkálatok állásáról Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője. – A kivitelező úgy nyilatkozott, szeretné még az idén befejezni a felújítást.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Az egész Zöld város programra összesen 557 millió forint európai uniós forrást nyert pályázaton az önkormányzat. Ennek további eleme a növényrekonstrukció – 145 előnevelt fát és 3 ezer cserjét ültetnek -, a II. világháborús emlékmű feliratainak és az ivókút kávájának a cseréje, valamint egy leülős, beszélgetős sétány létrehozása.

Kíváncsi, milyen lesz az épület felújítás után? Itt megtekintheti a látványtervét.

 

Megosztás