Négy hónapos csúszással, de lesz kátyúzás Szerző: Katona József | 2020-10-02 09:27:00 | Címkék: ÖnkormÁnyzat, kátyúzás, kivitelező, nagyatád

Több száz négyzetméternyi gödröt kell eltüntetni Nagyatád útjairól, de néhány éve már őszre csúszik ez a munka a kivitelezők leterheltsége miatt. Most abban bízik az önkormányzat, hogy október közepén elkezdődik.

Két éve már az is megtörtént, hogy elmaradt a kátyúzás, ezért tavaly két tél fagyásainak és közlekedés okozta gödreinek a következményeit kellett eltüntetni. Egyébként évente általában 5-600 négyzetméternyi területet aszfaltoznak ilyenkor. Korábban már tavasszal-nyáron elvégezték az építőipari vállalkozások a kátyúzást, azt követően pedig az útburkolati jelek festését. Három éve azonban felborult a megszokott ütemterv, rendszeresen nem érnek ide időben a kivitelezők.

- Most is arról tájékoztatott bennünket a Swietelsky Magyarország Kft., hogy a rengeteg munkájuk miatt megcsúsztak, de a napokban ideérnek – tájékoztatott Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője. - Remélem, október közepén tényleg elkezdik a munkát.

Ami úgy indul, hogy a városháza műszaki munkatársai végigjárják a kivitelező helyi munkavezetőjével a város utcáit, és megjelölik a javítandó felületeket. Ezután kivágják az útburkolatot a hibás helyeken, végül leaszfaltozzák. Várhatóan mintegy 4 millió forintot kell erre fordítania az önkormányzatnak.

 

Vissza az előző oldalra