Száznál is több partit játszottak az idei Bagoly Kupán

A hétvégén jubileumot ültek a sakkozók, ugyanis a Nagyatádi Sakk Egylet immár 30. alkalommal rendezte meg a 24 órás sakkversenyt, a Bagoly Kupát.

A maratoni megmérettetésen 15 versenyző ült asztalhoz, akik többsége 24 órán keresztül sakkozott. Nem csak Nagyatádról, hanem Budapestről, Baranyából, Tolnából és Zalából is érkeztek versenyzők. 

„Mint szervező, immár a harmincadik alkalommal vezényeltem le a versenyt, és meg kell állapítanom, hogy az idő nyomot hagyott rajtam is. Így hetvenhez közeledve már nem mondhatom el magamról, hogy ifjonti hévvel küzdöttem le a versenyt. Szerencsére a játékosok fegyelmezettek voltak, és szinte minden probléma nélkül viselték a megpróbáltatásokat” – írta a Nagyatádi Sakk Egylet elnöke, Kiss Attila.

A 24 órás versenyen összesen 111 játszmát váltottak egymással a versenyzők. Az első körökben még nyílt volt a verseny a bajnoki címért, de a verseny felétől kezdve a nagyatádi csapat színeiben versenyő Molnár Aurél lassan növelte a különbséget az üldözőjével szemben, és végül 4,5 pontos előnnyel, magabiztos győzelmet aratott. A kupára így egy új név került fel. Ahhoz, hogy a trófea a versenyzőnél is maradjon még kétszer diadalmaskodnia kell a versenyen.

Az élmezőny alakulása:

Molnár Aurél jr. 97,0 pont
Nagy Kristóf 92,5 pont
Kőnig Balázs 76,5 pont
Szijártó András 74,5 pont
Horváth Attila 74,0 pont
Kertész Zsolt 60,0 pont

Megosztás