Elkezdődtek a Két keréken Nagyatádon programjai

Május 26-án, a Városi gyermeknap programjaihoz szorosan kapcsolódva megkezdődött a Két keréken Nagyatádon – közlekedj okosan! szemléletformáló kampány. Elsőként egy ügyességi és közlekedésbiztonsági programon vehettek részt a fiatalok, ahol – az Atád Autós-Motoros Iskola közreműködésével – megismerkedhettek a kerékpározás fő szabályaival, illetve a közlekedésbiztonsági eszközökkel. 

A gyermeknap részeként felállított akadálypályán a szervezők által biztosított biciklikkel és rollerekkel mehettek végig, oktatói segítséggel. Itt nemcsak a főbb közlekedési szabályokat, hanem a legelterjedtebb közlekedési táblák jelentését is megismerték a fiatalok. Aki teljesítette a feladatokat, a program végén ajándékot kapott.

Ezt követően a balesetmegelőzésre helyeztük a hangsúlyt, ahol szintén az Atád Autós-Motoros Iskola volt a segítségünkre. Itt a gyalogos közlekedés főbb szabályairól, illetve a kerékpározásról hallottak előadásokat, illetve a kerékpár legalapvetőbb, a közlekedés biztonságát segítő, kötelező tartozékok kerültek terítékre. 

A Két keréken Nagyatádon programjai önállóan is megállták a helyüket, ám a Városi gyermeknaphoz kapcsolódva különösen népszerű helyszín lett az akadálypálya.

A Két keréken Nagyatádon további programjairól a szervezők a Facebook-oldalon és az Atádhíren is tájékoztatják a nagyatádiakat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében Nagyatád Város Önkormányzata az „Élhető Nagyatád – A városközpont és a Jókai lakótelep fenntartható és környezettudatos megújítása” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00094 azonosító számú projektet valósítja meg.

(Fotók: Két keréken Nagyatádon)

Megosztás