Már 70 zsáknyi kupakot gyűjtöttek az atádiak

Harmincadik alkalommal ürítették ki a napokban a nagyatádi kupakgyűjtő szívet a felállítása óta eltelt hat hónap alatt. A 70 zsáknyi kupakot a jövő héten szállítják a budapesti átvevőhelyre a civil kezdeményezők.

Havonta átlagosan ötször telt meg a júniusban felállított kupakgyűjtő szív a városban. Az azóta eltelt hat hónapban hat 6 akcióval igyekezett meghálálni a nagyatádiak támogatását a szervező csapat.

Júliusban az eltelt egy hónapról készítettek egy videós összefoglalót. Augusztusban fotópályázatot hirdettek, szeptemberben pedig rajzpályázatot, aminek a díjátadóját októberben tartották. Novemberben az egészséges táplálkozásra és a környezetvédelemre hívták fel a figyelmet, decemberben pedig mikuláscsomagokkal örvendeztették meg a támogatóikat.

A kupakok útja tőlük indul, ők lelkesen és szorgosan gyűjtik azokat, és elviszik a szívhez – mondta Kovács Dorina projektmenedzser. – Az ürítés után egy átmeneti helyre, a Csillagszem óvoda faházába kerülnek a kupakok, onnan pedig a Viridis Pannónia Berzencei úti telephelyére, az állandó tárolóhelyiségbe. Innen fogunk az összegyűlt kupakokkal elmenni a pesti központba, ahol eladjuk az összegyűlt kupakokat. Mindenkinek köszönjük a támogatását és a bizalmát a gyermekek, az alapítvány, az intézmény és a csapat nevében!

A kupakgyűjtő szív kezdeményezői a befolyt összegekből az Éltes iskolába járó sajátos nevelési igényű gyermekek számára nyújtanak segítséget.

Megosztás