Nem létező állásokat hirdetett, csaknem 600 ember vert át, a somogyi rendőrök fogták el

Könnyű, otthonról végezhető munkáról, valamint ausztriai és németországi munkalehetőségekről szóló valótlan álláshirdetések miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki több mint ötszáz embert ejtett tévedésbe. Ezzel 4 és fél millió forint kárt okozott az áldozatoknak – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A büntetett előéletű, harmincas éveiben járó budapesti férfi 4500 és 20 000 forint közötti letéti vagy közvetítői díj átutalását kérte azoktól, akik jelentkeztek a 2021-2022-ben internetes oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain közzétett hirdetéseire.

A valóságban ezek a meghirdetett állások nem léteztek, a férfinak sem szándéka, sem lehetősége nem volt arra, hogy a hirdetéseiben vállaltakat teljesítse, kizárólag pénzt akart kicsalni az állás reményében jelentkezőktől.

A kaposvári rendőrök 2023 februárjában fogták el, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Vélhetően a közeljövőben nem fog hasonlóval próbálkozni, ugyanis egy más ügyben időközben már börtönbe került.

Az ügyészség végül 571 rendbeli csalás miatt emelt ellene vádat, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és a kár megtérítésére tett indítványt – áll a vármegyei főügyészség mai közleményében.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás