Mindenről hazudott a somogyi asszony

A nő azt állította, hogy vitapartnerei „drog partit” tartanak, drogot árulnak és fogyasztanak. A kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy nem ő, hanem a lánya volt a bejelentő. Az ügyészség vádat emelt ellene.

A vádlott még tavaly tavasszal egy Somogy megyei községben vitába keveredett három falubeli férfi ismerősével, ezért felhívta a segélyhívót. A hívás során a férfiakat azzal vádolta, hogy „drog partit” tartanak, illetve, hogy kábítószert fogyasztanak és árusítanak, majd a könnyebb beazonosíthatóság érdekében meg is nevezte a vitapartnereit. 

A rendőrök a helyszínre érkeztek, ahol kiderült, hogy nem történtek meg a bejelentésben állított bűncselekmények. A rendőrök ezért kihallgatták a nőt, felhívták a figyelmét a hamis vádolás tilalmára, aki a bejelentésről készült hangfelvételt meghallgatva azt állította, hogy saját lányának hangja hallható a felvételen, ami szintén nem volt igaz.

Az asszony később bevallotta, hogy semmi nem volt igaz abból, amit mondott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű asszonnyal szemben pénzbüntetést indítványozott.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás