Somogy Polgáraiért Díjat kapott a Vilma-ház vezetője

A kaposvári Vármegyeháza megújult Dísztermében emlékezett Vízkeresztkor a címeradományozás 526. évfordulójára ünnepi ülésén a Somogy Vármegyei Közgyűlés. Itt adományozták a Somogy Polgáraiért Díjakat is.

Vízkeresztkor ünnepelte a Somogy Vármegyei Közgyűlés az úgynevezett címeradományozás 526. évfordulóját.

– Minden Vízkereszt különleges nap nekünk, somogyiaknak, hiszen ekkor emlékezünk meg arról a dicsőségről, hogy a vármegyék közül elsőként kaptunk címert és pecséthasználati jogot II. Ulászló királytól 1498-ban. Több mint ezeréves vármegyei történelmünk során számtalan esetben bizonyították elődeink, hogy méltóak a megbecsülésre, hogy elismerésre méltó tetteket vittek végbe hazánkért – mondta Biró Norbert a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke az ünnepségen.

Ezen a napon nemcsak ünnepelnek, hanem Somogy egyik legmagasabb elismerését, a Somogy Polgáraiért Díjakat is ekkor adományozzák, amelyet azok a személyek és kollektívák kaphatnak, akik kiemelkedő tevékenységükkel Somogy fejlődését szolgálják, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek.

Spanics Ágnes, a Vilma-ház vezetője is ilyen elismerésben részesült, ami nem csoda, hisz a közelmúltban több, rangos elismerést is kapott az épület. Nemrégben az Év tájháza lett, illetve az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet is viseli.

– Ezért a díjért köszönet illeti a felterjesztőt, Hortobágyi Ferencet, köszönet illeti Spanics Katalint, aki, ha nem vet, akkor mi most nem aratunk, és köszönet illeti a „vilmásokat”, akik egy nagyon jó közösséget alkotnak, és mindenben lehet rájuk számítani, nemcsak a Vilma-ház kapcsán, hanem a magánéletben is – fogalmazott Spanics Ágnes.

Mindezeket az elismeréseket nem kaphatta volna meg a Vilma-ház, ha évtizedek óta nem folytatnak a portán példaértékű gyűjtő, értékmegőrző, örökséget éltető és közösségteremtő tevékenységet.

Megosztás