Balesethez, beszorult őzhöz is riasztották a somogyi tűzoltókat

Huszonkétszer riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén. Egyebek között felborult egy autó, kigyulladt egy gumidaráló gép, őz szorult egy marcali ház drótkerítésébe.

A babócsai templom tetején elmozdultak a cserepek, amelyek rögzítéséhez a barcsi tűzoltók segítségét kérték, de kidőlt fa eltávolítása és bejelzett szén-monoxid-érzékelő miatt is a somogyi tűzoltók beavatkozására volt szükség a hétvégén.

Ahogy már beszámoltunk róla, szombat hajnalban tűz volt egy használt gumiabroncsokat újrahasznosító gyár egyik csarnokában, Marcaliban, a Kossuth Lajos utcában. A gumidaráló gép belsejében keletkezett a tűz, majd az elszívón keresztül terjedt tovább, és egy körülbelül tizenöt négyzetméteres textil tároló is égett. A marcali, a keszthelyi, a zalakarosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületből hét főt kimenekítettek az egységek.

Felborult egy személyautó szombat reggel a 68-as főúton, Görgetegen. A balesethez a nagyatádi hivatásos és a görgetegi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Fotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP

Meggyulladt a szemét vasárnap reggel mintegy 500 négyzetméternyi területen a somi hulladéklerakóban. A tüzet a siófoki hivatásos tűzoltók habosított vízsugárral fojtották el, majd a területet a lerakó erőgépei földdel fedték le.

Őz szorult egy marcali lakóház drótkerítésébe, a Rózsa utcában. A város hivatásos tűzoltói szabadították ki az állatot, majd a sérült őzet átadták a vadőrnek.

Fotó: Marcali HTP
Fotó: Marcali HTP

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a 67-es főúton, Bőszénfa határában. Az egyik jármű az árokba, az oldalára borult. Összesen négyen utaztak a gépkocsikban, ők mindannyian ki tudtak szállni. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték.

Megosztás