Indítványozták a somogyi rendőrökre támadó család négy tagjának letartóztatását

A szökésben lévő 25 éves férfi pedig három nap elteltével feladta magát a rendőrségen, akinek szintén a letartóztatását indítványozta az ügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megöléssel fenyegették és ököllel ütötték a somogyi rendőröket. Az ügyészség azóta újabb közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

A megalapozott gyanús szerint 2023. április 16-án, éjszaka, egy 25 éves Somogy vármegyei férfi kivonta magát egy közúti ellenőrzés alól, és a felszólítások, valamint a rendőri megkülönböztető jelzések használata ellenére, autójával a megengedett sebességet jelentősen túllépve elmenekült. A férfi végül egy ingatlan előtt megállt, azonban a rendőrök az udvaron utolérték és testi kényszert alkalmazva megkísérelték megbilincselni.

Időközben a helyszínre érkezett egy nagyobb társaság, akik igyekeztek megakadályozni az intézkedést, és közülük négyen többször megütötték a rendőröket. A dulakodást kihasználva a 25 éves férfi a rendőröket, „Megöllek titeket!” szavakkal fenyegette, kettőjüket ököllel megütötte, majd a társai magatartását kihasználva elmenekült a helyszínről. 

A nyomozó ügyészség a rendőröket bántalmazó három férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatott ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatásuk elrendelését.

A szökésben lévő elkövetővel szemben az ügyészség elfogatóparancsot bocsátott ki, aki azonban három nap elteltével önként feladta magát.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint ezen elkövetővel szemben is indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés alkalmazása, ezért – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel – letartóztatását indítványozták, amelyről a bíróság pénteken döntött – olvasható az Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

(A nyitókép illusztráció, forrás: police.hu)

Megosztás