Mindent megtett azért, hogy megbüntessék

Jogosítvány nélkül, ittasan, bukósisak nélkül szállított utast egy 31 éves böhönyei férfi a motorján, amin nem volt biztosítás sem, úgyhogy elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra.

A körzeti megbízottak 2023. augusztus 26-án este Inke belterületén állítottak meg egy párost, akik szabálytalanul, bukósisakok nélkül utaztak egy segédmotoros kerékpárral. A rendőrök számára az igazoltatás során számos dolog derült ki: a sofőr ittas, nincs vezetői engedélye, a motoron pedig nincs kötelező biztosítás, emiatt előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra.

A sofőrt az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették. Az ittas járművezetés miatt büntető-, a további kihágások miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene. A szintén bukósisak nélkül közlekedő utasát a helyszínen megbírságolták – írja a police.hu.

A rendőrség felhívja a figyelmet: a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetők, mint a nagyobb méretű járművek.

Ezért fontos, hogy a motorosok mindig megfelelő védőfelszerelést viseljenek, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, a motorosruha és a motoroscsizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti!

(Nyitókép: police.hu)

Megosztás