Sztrájkolnak a buszsofőrök vasárnap és hétfőn, csaknem ezer járatot érint Somogyban

Ismét sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. Legutóbb decemberben sztrájkoltak, ám azóta sem sikerült megállapodniuk a munkáltatóval a bérfejlesztésről, ezért ismét a munkabeszüntetés mellett döntött a szakszervezet.

A szakszervezet elutasította a Volánbusz három évre szóló bérfejlesztési ajánlatát, ők csak egy évre, 2024-re hajlandók aláírni. Bár a korábbi 112 500 forintos béremelési követelésüket 90 ezer forintra módosították, a munkáltató ezt sem tudja elfogadni, ajánlatuk szerint egységesen 70 ezer forinttal nőne a vállalatcsoport minden munkáltatójának bére.

Emiatt vasárnap és hétfőn a decemberihez hasonló sztrájkra készül a szakszervezet. Ez annyit jelent, hogy vasárnap még csak valamivel több mint 100, hétfőn viszont 800-nál is több járat marad ki Somogyban. Mindemellett a szakszervezet hangsúlyozta: a törvényben előírt, elégséges szolgáltatást biztosítják.

A Volánbusz közzétette a kimaradó járatok listáját:

január 28-án (vasárnap) ezek a járatok;

január 29-én (hétfőn) pedig ezek a járatok nem közlekednek.

Eszerint vasárnap 11, míg hétfőn 85 Nagyatádról induló vagy Nagyatádra érkező járatot érintett a munkabeszüntetésben.

A közlekedési társaság a pénteki sajtóközleményében azt írja: a munkabeszüntetés alatt várható fennakadások csökkentése érdekben a MÁV-START nagyobb kapacitással biztosítja a személyszállítási szolgáltatást a sztrájk mindkét napján.  A Volánbusz javasolja, hogy aki teheti, január 28-án és 29-én vonattal induljon útnak. A MÁV-VOLÁN-csoport mindent megtesz, hogy az utasok minél gyorsabban eljuthassanak úti céljukhoz. A fennakadások miatt a cégcsoport ismét az utasok türelmét és megértését kéri.

Megosztás