Továbbra is rengetegen várnak térdprotézisre Somogyban

Térdprotézisre továbbra is majdnem két évet kell várni Somogyban a betegeknek, 60 napnál régebb óta 651 ember vár a beavatkozásra a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, viszont csípőprotézisre sokkal kevesebb a várakozó, mint januárban.

Ez utóbbira amúgy országosan országszerte 7200-an várnak 60 napot meghaladóan, míg térdprotézisre 14 ezren.

Forrás: NEAK

Szürkehályog-műtétre a Kaposi Mór Oktató Kórházban átlagosan valamivel több mint két hónapot kell várni a betegeknek, és 60 napnál régebb óta 63-an várnak a beavatkozásra. Igaz, hozzá kell tenni, hogy a tegnapi adatszolgáltatást megelőző fél évben nyolcszáznál is több ilyen beavatkozást végeztek el. 

Mandula-, és orrmandula-műtétre átlagosan három hónap alatt kerülhetnek sorra a betegek. Ezekre a beavatkozásokra 152-en várakoznak már több mint 60 napja. 

Ennyi, vagy hosszabb ideje csípőprotézisre 113 beteg vár Somogyban, jelentősen kevesebb, mint januárban. Akkor 400 ember volt a várólistán, nekik majdnem egy évet kellett várniuk, hogy a műtőbe kerüljenek, most a várakozási idő 238 nap. 

Magyarországon a július 8-i adatok szerint 30 447 beteg várt valamilyen műtéti beavatkozásra 60 napon túl az állami betegellátásban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint – írja az economx.hu.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás